Last Updated on 21 Mart 2021 by Aslıhan Demiralay
Süper Lig’in 31.haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş’a konuk oldu. Vodafone Park’ta oynanan mücadelenin hakemliğini Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu yaptı.
Fenerbahçe karşılaşmaya Altay Bayındır, Nazım Sangare, Serdar Aziz, Attila Szalai, Caner Erkin, Luiz Gustavo, İrfan Can Kahveci, Bright Osayi-Samuel, Enner Valencia, Dimitris Pelkas, Mbwana Samatta onbiriyle başladı.
Fenerbahçe’nin yedekleri ise Harun Tekin, Jose Sosa, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, Papiss Cisse, Ferdi Kadıoğlu, Marcel Tisserand, Mame Thiam, Filip Novak, Gökhan Gönül.
Beşiktaş ise Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N’Sakala, Josef, Atiba, Ljajic, Ghezzal, Larin, Aboubakar on biriyle başladı.
İlk yarıda kaleci Altay Bayındır 2 net pozisyonu engelledi.
İkinci yarıda 48.dakikada Domogoj Vida’nın golüyle ev sahibi takım 1-0 öne geçti. 88.dakikada Ozan Tufan uzaktan vurduğu şutla golü attı ve maç 1-1’e geldi. Maçta başka gol olmadı ve 90+6’da karşılaşma sona erdi. Özellikle 1-1 olduktan sonra Ozan Tufan net bir pozisyondan faydalanamadı. Fenerbahçe’de özellikle kaleci Altay Bayındır 1 pozisyon dışında kalesini gole kapatarak olası bir mağlubiyete engel oldu. Maç sonrası 22 yaşındaki genç kaleci göz yaşlarına engel olamadı.
Maçın istatistikleri: Beşiktaş 14 şut atarken, 7’inde isabet kaydetti. Fenerbahçe 13 şuttan 4 isabet elde etti. Beşiktaş topla %57 oranında oynarken, Fenerbahçe %43 oranında topla oynadı.
Beşiktaş 492 pasta %92 isabet elde ederken, Fenerbahçe 365 pasta %73 isabet kaydetti. Beşiktaş 17 faul, Fenerbahçe 20 faul yaptı. Fenerbahçe 7, Beşiktaş 3 korner kullandı.
Fenerbahçe’de Samatta, Pelkas, Valencia, Serdar ve Sosa sarı kart gördü. Beşiktaş’ta ise Larin ve Ghezzai sarı kart gördü. Her iki takımda da kırmızı kart gören oyuncu olmadı.
Fenerbahçe bu skorla 59 puanda kalırken, Beşiktaş puanını 64’e çıkardı. Fenerbahçe 5 Nisan 2021’de Denizlispor’la kendi sahasında karşılaşacak. Fenerbahçe süper ligde Galatasaray’ın ardından 3.sırada yer alıyor.
İlk yarıda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasında Beşiktaş Fenerbahçe’yi 4-3 mağlup etmişti.
Fenerbahçe son haftalarda tartışılan teknik direktör Erol Bulut’un tartışılmaya devam edeceği bir skor elde etti. Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın ise hemen her pozisyonda yaptığı itirazlar nedeniyle Fenerbahçe taraftarından tepki aldı.
Fenerbahçe Teknik direktörü Erol Bulut mücadeleden sonra şunları söyledi: “Maça baktığımızda güzel bir maç oldu. En azından ekran başında taraftarların izlediği iyi bir maç oldu. İki taraf da yeterince gol pozisyonları buldu. İlk yarıda biraz Beşiktaş topa sahip olup pozisyon buldu. Bizim de pozisyonlarımız vardı. İkinci yarı başladığında duran toptan yediğimiz erken bir gol; yemememiz gereken bir goldü. Ondan sonra zaten risk almamız gerekiyordu. O riski de aldık. Yeterince gol pozisyonuna da girdik, baskılı oynadık. Rakibi hataya zorladık.”
Karşılaşma sonrası Fenerbahçe’li futbolcu Sosa şunları söyledi: “Gerçekten çok mücadeleci, çok savaşçı bir maç olduğunu söyleyebilirim. İki takım da mücadelesini üst düzey gösterdi. İki taraf da topa sahip olmaya çalıştı ama belirgin bir taraf topu daha fazla domine etti diyemeyeceğim.“
Gustavo ise şöyle konuştu: “Çok kaliteli bir takımımız olduğunu düşünüyorum. Özellikle orta sahada çok kaliteli isimlerimiz var. Kimin oynadığı hiçbir zaman fark etmez, biz takımın menfaatlerini düşünmek zorundayız. Bu takımdaki herkesin de ilk 11 oynama kapasitesi var açıkçası. Şimdi bizim yapmamız gereken inanmaya ve savaşmaya devam etmek.”
Bu arada FenerbahçeSpor kulübü’nden yapılan açıklamada Beşiktaş maçında kadroda olmayan bir oyuncunun korona testinin pozitif çıktığı açıklandı. Oyuncunun izole edildiği de gelen bilgiler arasında.