Fenerbahçe Beko Barcelona Karşısında Destan Yazdı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
olympiacos_fenerbahce_beko_maci_ne_zaman_saat_kacta

Last Updated on 11 Mart 2023 by Aslıhan Demiralay

Fenerbahçe Beko 81-73 Barcelona

Turkish Airlines Euroleague’de Fenerbahçe Beko bir ara 17 sayı geriye düştüğü Barcelona’yı 8 sayı farkla mağlup ederek önemli bir başarıya imza attı.

Fenerbahçe Beko karşılaşmaya Marko Guduric, Nick Calathes, Nigel Hayes-Davis, Johnathan Motley, Tonye Jekiri beşiyle başladı.

THY EuroLeague’deki 17. galibiyetine imza atan Fenerbahçe Beko’da Johnathan Motley 16 sayıyla en skorer oyuncu oldu. Guduric ise 15 sayıyla mücadele etti.

Fenerbahçe Beko’da Marko Guduric 15 sayıyla oynarken Scottie Wilbekin 12 sayı – 4 asist, Johnathan Motley 16, Devin Booker da 13 sayı – 3 ribaund – 3 asist, Nigel Hayes-Davis 8 sayıyla mücadele etti.

Barcelona’da Nikola Mirotic 17 sayı -5 ribaund – 3 asist ile oynarken Tomas Satoransky 14 sayı – 4 asist ile oynadı. Ataşehir’e ilk kez rakip olarak çıkan Jan Vesely ise 11 sayı – 7 ribaund – 3 asist ile mücadele ederken Laprovittola 12, Mike Tobey 7, Nikola Kalinic de 8 sayıyla maçı tamamladı.

ÇEYREK SKORLARI

I.ÇEYREK 18-30 fenerbahce_beko Barcelona
II.ÇEYREK 19-10 fenerbahce_beko Fenerbahçe Beko
III.ÇEYREK 24-16 fenerbahce_beko Fenerbahçe Beko
IV.ÇEYREK 20-17 fenerbahce_beko Fenerbahçe Beko

Sarı-lacivertli ekip bu mücadelenin ardından 17’nci galibiyetini aldı. Barcelona ise 10’uncu mağlubiyetini yaşadı. İki takım arasında oynanan ilk karşılaşmayı Barcelona sahasında 81-80 kazanmıştı.

Anadolu Efes ise sahasında Maccabi’ye 86-64 mağlup oldu.

Fenerbahçe Beko 81-73 Barcelona

Fenerbahçe Beko’nun başarılı oyuncusu Devin Booker ise Eurohoops internet sitesine şunları söyledi: Güçlü bir rakip karşısında zorlu bir mücadele oldu. Bu maçı kazanmak için savaşmamız gerekiyordu ve biz de öyle yaptık. Sahanın iki tarafında da mücadelemizi ortaya koyduk. Rakibi durdurup galibiyete ulaştık.“

Karşıda Vesely ve Mirotic vardı, rekabet harikaydı. Bazen pota altında bu tür zorlu eşleşmelere ihtiyacımız oluyor. Sahaya çıkıp yapmamız gerekeni yapmak zorunda kalıyoruz. Bu sporda isimlerin herhangi bir önemi yok. Neye odaklanmamız ve ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bugün de bunu yaptık.”

Fenerbahçe Beko Baş Antrenörü Dimitris Itoudis: “Bizim için hem maçı kazanıp hem de Barcelona’dan ikili averajı almış olmak çok değerli. İlk çeyrekten sonra göstermiş olduğumuz reaksiyon ise bence en önemlisi. Maça özellikle savunmada çok kötü başladık, ilk çeyrekte 30 sayı yedik. Bu bölümde fiziksellikten uzak bir savunma anlayışımız vardı, ayrıca faul haklarımızı da doğru kullanmıyorduk. Bunu bahane olarak söylemiyorum ama Barcelona’nın ilk çeyrekte normalin çok üzerinde bir şut yüzdesi tutturması da bu kadar fazla sayı yememize sebep olmuş olabilir. Buna rağmen savunmada çok daha fiziksel oynamamız lazımdı. Oyuncuları tebrik ediyorum çünkü bazı şeyleri değiştirmeleri gerektiğini çok çabuk fark ettiler. İkinci çeyrekten itibaren savunmada fiziksellik seviyemizi çok arttırdık, ayrıca hücumda daha akıllıca kararlar verdik. Bugün burada inanılmaz bir atmosfer vardı, bir ara 17 sayı farkla geri düşsek bile taraftarlarımız sürekli takımı itmeye çalıştılar.” dedi.

Karşılaşma sonrası Barcelona Baş Antrenörü Jasikevicius: “Herkese iyi akşamlar, öncelikle Fenerbahçe Beko ve koç Dimitris Itoudis’i galibiyetten dolayı tebrik ederim. Bugün ikinci çeyrekten itibaren yaptıkları fiziksel savunmayla maçın gidişatını tamamen değiştirdiler. Aslında maça çok iyi başladık ama ikinci çeyrekte yaptığımız 5 top kaybı ve kaçırdığımız şutlarla kontrolü Fenerbahçe’ye kaptırdık. Hücumda çok büyük sorunlar yaşadık, son çeyrekte geri dönüp öne geçtik ama sonrasında yine çok sayıda iyi fırsattan yararlanamadık. Scottie Wilbekin’in bitime 2 dakika kala gelen üçlüğünden önce maçı kazanabilecek durumdaydık ama Wilbekin’in şutu sokmasıyla birlikte şansımızı yitirdik.” dedi.

fenerbahce_beko_2022_2023_kadrosu
Fenerbahçe Beko 2022-2023 Kadrosu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir