Last Updated on 11 Kasım 2022 by Aslıhan Demiralay

Fenerbahçe Beko 93-79 Kızılyıldız

Turkish Airlines Euroleague’in lideri Fenerbahçe Beko kendi sahasında Kızılyıldız’ı ağırladı.

Fenerbahçe Beko karşılaşmaya Johnathan Motley, Scottie Wilbekin, Nigel Hayes, Dyshawn Pierre ve Nick Calathes beşiyle başladı.

İlk çeyreğin başında farkı çift hanelere çıkaran Fenerbahçe Beko, çeyreğin sonunda farkın açılmasına engel olamadı.

İkinci çeyrekte her iki takım da 18 sayı atarken, Fenerbahçe Beko top kayıplarıyla dikkat çekti.

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe Beko daha az hata yapan taraf oldu ve son çeyreğe 66-57 skoruyla girildi.

4. çeyreğin hemen başında Kızılyıldız’dan Petrusev 5 faulle oyun dışı kaldı. Kaptan Melih Mahmutoğlu 3 sayılık performansıyla göz doldurdu ve 20 sayıyla Euroleague kariyer rekorunu kırdı.

Johnathan Motley’de maçın başından itibaren en iyi performanslardan birini gösterdi.

Fenerbahçe Beko bu galibiyetle Euroleague’de 6. galibiyetini aldı.

ÇEYREK SKORLARI

I. Çeyrek 24-23 fenerbahce_bekoFenerbahçe Beko

II. Çeyrek 18-18 fenerbahce_beko

III. Çeyrek 24-16 fenerbahce_beko Fenerbahçe Beko

IV. Çeyrek 27-22 Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko 18 Kasım Cuma günü ise Panathinaikos’u konuk edecek.

Fenerbahçe Beko’da Johnathan Motley 25 sayı, 11 ribaund; Melih Mahmutoğlu 20 sayı, 1 asist, 1 top çalma; Marko Guduric 17 sayı, 4 ribaund, 3 asist; Nigel Hayes-Davis 10 sayı, 6 ribaund ve 2 asistle oynadı.

Fenerbahçe Beko skor dağılımı: Motley 25, Melih 20, Guduric 17, Pierre 10, Hayes-Davis 10, Calathes 8, Jekiri 2, Wilbekin 1.

Fenerbahçe Beko 2022-2023 Kadrosu

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Beko Baş Antrenörü Dimitris Itoudis: “Takımı ve oyuncuları tebrik ediyorum. İlk baştaki savunma tavrımızı üçüncü çeyrekte değiştirmeyi başardık. Özellikle başta guardları durduramadık. Savunmamız hiç iyi değildi. Hücumda üçüncü çeyrekte sayı üretmeye başladık. Savunmadan gelen sayılar da oldu. Bu şekilde maçı kazanmayı başardık. EuroLeague’de tüm takımlar iyidir, hiçbir maç kolay değildir. O yüzden bütün maçlar zor. Seviye yüksek, ritim yüksek. Milli takım, ve kulüp takımları… Yüksek tempo, sporcular için kolay değil. Savunma eforumuz biraz zayıftı ama yine de takımı tebrik ediyorum. Önemli anlarda çok önemli atışlar oldu. İkinci yarı Nigel Hayes-Davis ve Johnathan Motley‘i  tamamen oynatmak zorunda kalmam biraz endişe vericiydi. Melih benchten geldi ve çok farklı boyut getirdi, skor üretti ve değişik şeyler kattı, bu akşam.” dedi.

Fenerbahçe Beko Kaptanı Melih Mahmutoğlu şunları söyledi: Çok önemli bir galibiyet. Maç öncesinde Kızılyıldız’ın çok tehlikeli bir takım olduğunu biliyorduk. Özellikle üç sayılık atışlarda çok iyiler. İkinci yarıda savunmada agresifliğimizi arttırdık. Ondan sonra bizim için her şey düzeldi. Şimdi böyle devam etmeliyiz. Önümüzde çok önemli maçlar var. Özellikle benim için. Yarın milli takıma gideceğim. Çok iyi hissediyorum. Yarın da hazır olmalıyım. Takımımı tebrik ediyorum.”

Kızılyıldız Antrenörü Vlada Jovanovic ise: “Maça yumuşak ve yavaş başladık. Özellikle ikili oyunlarda kötüydük ve pota altımızı savunamadık. İkinci şans sayılarında onlara kolay basketler verdik. Sonra 12 sayı geri düştük. Geri dönmek için çabaladık ama daha sonra enerjimiz bitti çünkü bazı eksik oyuncularımız vardı. Kilit nokta bu oldu. 12 hücum ribaundu alıp kolay basketler attılar ve kritik anlarda üçlükler buldular. Fenerbahçe Beko’yu galibiyetinden ötürü tebrik ediyorum“. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir