Last Updated on 9 Mart 2023 by Aslıhan Demiralay
Galatasaray Çağdaş Faktoring 62-80 Fenerbahçe Alagöz Holding
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu 21. hafta maçında Fenerbahçe Alagöz Holding deplasmanda Galatasaray Çağdaş Faktoring’i 18 sayı farkla mağlup etti.
Fenerbahçe Alagöz Holding karşılaşmaya; Olcay Çakır Turgut, Merve Aydın, Emma Meesseman, Kayla McBride ve Breanna Stewart beşiyle başladı.
SALON: Ahmet Cömert
Hakemler: Fatih Arslanoğlu, Turgut Işık, Alper Gökçebel
ÇEYREK SKORLARI
I.ÇEYREK 24-25
II.ÇEYREK 12-15
III.ÇEYREK 15-21
IV.ÇEYREK 11-19
Fenerbahçe Alagöz Holding skor dağılımı: Alperi 22, Stewart 20, Meesseman 14, McBride 14, Olcay 6, Merve 2, Manolya 2.
Galatasaray Çağdaş Faktoring Skor Dağılımı: Stevens 16, McCowan 14, Işıl Alben 8, Nacickaite 18, Pelin Bilgiç 2, Meltem Yıldızhan 2, Pulvere 2
Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Alagöz Holding Baş Antrenörü Marina Maljkovic: Derbi maçının camia için ne anlama geldiğini bildiklerini ve bu odakla sahaya çıktılarına değinen Başantrenörümüz Marina Maljkovic, “Öncelikle takımımı tebrik etmek istiyorum. Oyuncularımız istediğimiz her şeyi sahada ortaya koydular. Dolayısıyla en büyük tebriki onlar hak ediyor. Evet, zor bir maçtı. Bu maçın önemini de çok iyi biliyorum. Fenerbahçe ailesi, Fenerbahçe camiası, Başkanımız, Yönetim Kurulumuz için bu maçın önemini biliyorum. Biz de bu odakla sahaya çıktık ve gerekeni yaptığımızı düşünüyorum. Ama kesinlikle sakin kalmamız lazım; çünkü önümüzde çok zor bir maç var. EuroLeague çeyrek finalinde Metro Enerji Salonu’nda Sopron ile oynayacağız. Çok sıkışık olan bu fikstürde hiçbir şekilde dinlenme şansımız da olmuyor. Dolayısıyla biz de çalışmaya devam edeceğiz. Şu an çok odaklıyız. Bu şekilde de odağımızı devam ettirmemiz gerekiyor.” dedi.