Fenerbahçe Beko Müthiş Maçı Kazanmayı Başardı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
fenerbahce_beko_galatasaray_nef_maci_ne_zaman_saat_kacta

Last Updated on 21 Ocak 2022 by Aslıhan Demiralay

Fenerbahçe Beko 73-67 Zalgiris Kaunas

Uzun süredir covid vakaları nedeniyle maçların ertelenmek zorunda kaldığı Turkish Airlines Euroleague’de Fenerbahçe Beko ile Zalagiris Kaunas takımları karşılaştı.

Fenerbahçe Beko mücadeleye Ahmet Düverioğlu, Şehmus Hazer, Melih Mahmutoğlu, Dyshawn Pierre ve Achille Polonara beşiyle başladı.

Konuk ekip Zalgiris Kaunas ise Marek Blaževič, Tyler Cavanaugh, Mantas Kalnietis, Karolis Lukošiūnas ve Edgaras Ulanovas beşiyle başladı.

Fenerbahçe Beko’da Baş Antrenör Aleksandar Djordjevic ve bir oyuncunun covid olduğu açıklandı. Fenerbahçe Beko bu karşılaşma öncesi Euroleague’de aldığı 8 galibiyet ve 10 mağlubiyetle 10. sırada yer alırken, Zalgiris Kaunas 3 galibiyet ve 14 mağlubiyetle 18. ve son sırada yer alıyor.

Büyük eksiklerle maça çıkan sarı lacivertli ekip karşılaşmayı kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

ÇEYREK SKORLARI

I.ÇEYREK 7-13 fenerbahce_bekoZalgiris Kaunas

II.ÇEYREK 17-17 fenerbahce_beko

III.ÇEYREK 20-21 fenerbahce_bekoZalgiris Kaunas

IV.ÇEYREK 29-16 fenerbahce_beko Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko Skor Dağılımı:  Guduric 19, Şehmus 13, Polonara 10, Biberovic 9, Ahmet 9, Booker 6, Pierre 5, Melih 2. 

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Beko’nun başarılı oyuncusu Marko Guduric şunları söyledi: “Sadece enerji ve kazanma isteği çok yüksekti. Bu sezonun kariyerimdeki en önemli maçlarından biri, bunu söylemem gerekiyor. Aynı zamanda en iyi galibiyetlerden biri. Bu takımla çok gururluyum. Yaşadığımız tüm sorunlara rağmen –sakatlıklar, Covid-19- inanılmazdı. 17 sayı gerideydik, geri döndük ve kazandık. Gerçekten çok gururluyum. Pierria Henry bütün hafta boyunca hiçbir şekilde idman yapamadı ve sadece maç öncesindeki idmana katıldı ve muazzamdı bu yaptığı.”

Karşılaşmadan sonra Zalgiris Kaunas Antrenörü Jure Zdovc : “Bence iyi bir maç çıkarttık. Savunma kısmında düştük. Neden onlara bu kadar boş şut verdiğimizi anlayamıyorum. Özellikle de maçı değiştirebilecek sadece iki oyuncuları vardı ve biz de onları boş bıraktık. Şehmus Hazer de bazı önemli üçlükler attı. Bu maçı kazanabilirdik, iyi oynadık. Ama sonuçta hücumda ve savunmada konsantrasyonumuz düştü. Fenerbahçe Beko’nun ilk geri dönüşünü durdurduk ama sonrakini durduramadık. Çok büyük hayal kırıklığına uğramadım. Bu maçı kazanabilirdik. İyi bir seri yakaladık ama sonlarda yeterince akıllıca davranamadık“. dedi.

Maç sonunda MVP seçilen Marko Guduric “Bu kariyerimdeki en önemli maçlardan birisiydi. En güzel galibiyetlerden birisiydi. Çok mutluyum ve bu takımla gurur duyuyorum. Yaşadığımız problemleri, korona vakalarını, sakatlıkları ve üçüncü çeyrekte 17 sayı geriye düşündüğümüzde bu inanılmaz. Bu takımla inanılmaz gurur duyuyorum. Henry bütün hafta idman bile yapamadı. Sadece bu sabah şut idmanına katıldı. Muhteşem bir oyuncu grubuna sahibiz.” dedi.

Fenerbahçe Beko Yardımcı Antrenörü Goran Bjedov karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında “Öncelikle çok zor bir karşılaşma olduğumu söyleyebilirim. İlk yarıda hücumda çok zorlandık. Yanlış hatırlamıyorsam 10/1’di üç sayı yüzdemiz. Çok acele ettik, acele tercihler yaptık. Zor atışları tercih ettik. Aynı zamanda 9 hücum ribaundu verdik. Ama bu tabloya rağmen asla pes etmedik. Fark bir ara 17 sayıya kadar çıktı ancak bu bölümden sonra varımızı yoğumuzu ve bütün enerjimizi ortaya koyduk. İkinci yarının çoğunu aynı beşle oynadık ve bu beş, sahada kaldığı sürede elinden gelen her şeyi yaptı. Özellikle maçın kilit noktaları olarak savunmada adım attığımızı ve asla pes etmediğimizi söyleyebilirim. Bu nedenle bizim için harika bir galibiyet oldu.” dedi.

Fenerbahçe Beko 73-67 Zalgiris Kaunas Maçının Önemli Anları

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir