Fenerbahçe Beko Partizan’ı Mağlup Etti

Fenerbahçe Beko Partizan’ı Mağlup Etti

Last Updated on 24 Şubat 2023 by Aslıhan Demiralay

Partizan 94-97 Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 25. hafta maçında Partizan Mozzart Bet’e konuk oldu. 

Fenerbahçe Beko, deplasmanda karşılaştığı Partizan’ı 97-94 mağlup etti ve EuroLeague’de Sırp ekibinin saha fark etmeksizin 4, iç sahada 5 maçlık galibiyet serilerine nokta koydu.

Fenerbahçe Beko karşılaşmaya Scottie Wilbekin, Nick Calathes, Nigel Hayes-Davis, Dyshawn Pierre, Johnathan Motley beşiyle başladı.

ÇEYREK SKORLARI

I.ÇEYREK 22-22 fenerbahce_beko

II.ÇEYREK 24-25 fenerbahce_beko Fenerbahçe Beko

III.ÇEYREK 23-21 fenerbahce_beko Partizan

IV.ÇEYREK 25 -29 fenerbahce_beko Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko Skor Dağılımı: Guduric 25, Pierre 21, Wilbekin 15, Motley 14, Hayes-Davis 6, Booker 5, Edwards 4, Jekiri 4, Calathes 3.

Marko Guduric 25 sayı, 7 asist, 0 top kaybı, 2 top çalma ve 35 verimlilik puanıyla maçın MVP’si oldu.

Ev sahibi ekipte Kevin Punter 25 sayıyla öne çıkarken Dante Exum da 17 sayıyla maçı tamamladı.

Fenerbahçe Beko Baş Antrenörü Dimitris Itoudis  “Çok önemli bir maçtı. Bu maçın önemini biliyorduk. Özellikle Türkiye’deki psikolojik durumun kötülüğü… Sürekli kötü haberler, çok yüksek can kaybı var. İnsanlar her şeylerini kaybettiler. Bizler de profesyonel sporcular olarak bunun sorumluluğunu taşımaya çalıştık aile olarak. Çok büyük açılar yaşandı. Umarım hiçbir yerde bu kadar büyük acılar yaşanmaz. Maça gelince, takımımı tebrik ediyorum. Kaybetmeyi reddeden bir takım vardı sahada. Çok farklı durumlarda çok iyi oynadılar. Oyun kurucularımıza Partizan tarafından çok büyük baskı olacağını biliyorduk. 14 üçlük atıp 10 sayı öne geçtik. Maç gidip geldi ama hiçbir zaman kontrolü kaybetmedik, dik durmayı başardık. Savunmamız iyiydi. Hepsini performanslarından dolayı teker teker tebrik ediyorum. Bugün şunun yansımasıydı; son 3 gün çok iyi idman yaptık. Hayat bazen size farklı durumlar veriyor, bunu avantaja çevirmeniz gerekiyor. Ritim yoktu fazla maç ertelemesinden dolayı. Bol bol video izledik ve bunu en iyi şekilde kullanmaya çalıştık. Bu galibiyet çok önemliydi.” dedi.

Partizan Baş Antrenörü Zeljko Obradovic ise: “Oyuncularımla gurur duyuyorum çünkü kazanmak için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Sonuna kadar savaşmaya çalışacağız. Soyunma odasında çocuklara sahada her şeylerini verdiklerini söyledim ama rakip çok iyi oynadı. Küçük detaylar sonucu belirledi. Üçlükleri mükemmel bir şekilde attılar, ancak rotasyonda da bazı hatalar yaptık… O pozisyonda top belli ki bizimdi, ama oyunun kuralları nedeniyle pozisyonun yeniden izlenmesini isteyemedim çünkü hakkımı kullanmıştım. Ayrıca, Papapetrou ve Ledeja’nın pozisyonlarında da faul çalınmadı. Hakemler faul olmadığını düşündüler ve yapacak bir şeyimiz yok… Gerçek şu ki, Fenerbahçe mükemmel bir oyun oynadı. Üç ve dört numarada, alçak posttan sürekli sorun yaratan oyuncuları vardı.” dedi.

Partizan 94-97 Fenerbahçe Beko
fenerbahcde_beko_partizan
Johnathan Motley
fenerbahce_beko_2022_2023_kadrosu
Fenerbahçe Beko 2022-2023 Kadrosu

Bir cevap yazın