Last Updated on 10 Aralık 2021 by Aslıhan Demiralay
Zenit St.Petersburg 80-86 Fenerbahçe Beko
Turkish Airlines Euroleague’de 5. galibiyetini arayan Fenerbahçe Beko Rusya deplasmanına gitti.
Fenerbahçe Beko karşılaşmaya Tarık Biberovic, Pierria Henry, Dyshawn Pierre, Jan Vesely ve Devin Booker beşiyle başladı.
Ev sahibi Zenit St.Petersburg ise Jordan Lloyd, Sergey Karasyov, Mateuzs Ponitka, Jordan Mickey ve Arturas Gudaitis beşiyle karşılaşmaya başladı.
İlk çeyrekte özellikle Jan Vesely’nin yıldızlaştığı maçta devre arasına 41-40 skoruyla girildi. Üçüncü çeyrekte her iki takımda 21 sayı üretti.
Dördüncü çeyrekte ev sahibi Zenit St.Petersburg öne geçse de bitime 4 dakika kala skor 72-75 oldu. Son saniyeleri büyük çekişmeye sahne olan maçta Jan Vesely ve Nando De Colo yıldızlaştı.
Jan Vesely 32 sayıyla Euroleague’de en çok sayı attığı maçı oynadı. Fenerbahçe Beko karşılaşmayı 80-86 mağlup etmeyi başardı.
Jan Vesely 35 verimlilik puanıyla maçın adamı olurken Fenerbahçe Beko Marko Guduric’in yokluğunda galibiyet almayı başardı.
ÇEYREK SKORLARI
I.ÇEYREK 18-16 Zenit St.Petersburg
II.ÇEYREK 23-24 Fenerbahçe Beko
III.ÇEYREK 21-21
IV.ÇEYREK 18-25 Fenerbahçe Beko
Fenerbahçe Beko Skor Dağılımı: Vesely 32, De Colo 18, Pierre 13, Booker 10, Henry 7, Biberovic 2, Şehmus 2, Melih 1, Polonara 1.
Karşılaşmadan sonra Jan Vesely şunları söyledi: “Herkes her noktada çok iyi savaştı. Marko Guduric’in bugün takımda olmaması rotasyonu biraz daha farklı kıldı. Herkes biraz daha fazla savaşmak, mücadele etmek durumundaydı. Sistemden hiç kopmadık. Bana göre ikinci yarıda özellikle rakibin ribauntlarını en aza indirgedik.”
Fenerbahçe Beko Baş Antrenörü Alexandar Djordjevic şunları söyledi: “Bu takımın mücadeleci bir ruhu var. Tabi her zaman istediğimiz gibi olamıyor ama bu akşam mücadele inanılmazdı. Vesely maça çok iyi başladı ve aynı şekilde bitirdi. De Colo da liderliğini gösterdi. Herkes çok iyiydi. Takımın geneli savunmada çok iyi destek verdi. Önümüzde Galatasaray maçı var. Daha sonra EuroLeague’de çift maç haftası var. Sevinmeye bile vaktimiz yok.”