Last Updated on 21 Nisan 2025 by Aslıhan Demiralay

Fenerbahçe Medicana Erkek Voleybol Takımı’nda önümüzdeki sezonun transfer çalışmaları başladı. World Of Volley internet sitesinin haberine göre Fenerbahçe Medicana Adis Lagumdzija ve kardeşi Mirza Adis Lagumdzija ile ilgileniyor.

Fenerbahçe Medicana son 5 sezonu İtalyan ekibi AS Volley Lube Takımı’nda forma giyen pasör çaprazı Adis Lagumdzija ile sözleşme imzalamak istiyor.

Fenerbahçe Medicana ayrıca Mirza Lagumdzija ile de ilgileniyor. Her iki oyuncu en son 2019-2020 sezonunda Arkas Spor’da birlikte oynadılar.

Adis Lagumdzija Kimdir?

29 Mart 1999 doğumlu Adis Lagumdzija Boşnak asıllı Türk oyuncu. Pasör çaprazı mevkiinde görev alan 2,11 m boyundaki sporcunun smaç yüksekliği 365 cm ve blok yüksekliği 340 cm.

Daha önce Türkiye’de Galatasaray, Arkas Spor formaları giyen Adis Lagumdzija daha sonra İtalyan Takımlarında görev aldı.

Mirza Lagumdžija Kimdir?

18 Haziran 2001 tarihinde Bosna Hersek kökenli bir ailenin çocuğu olarak Türkiye’de doğdu. Profesyonel voleybol kariyerine genç yaşta başladı ve kısa sürede yetenekleriyle dikkat çekti. 2.10 metre boyundaki Lagumdžija, pasör çaprazı pozisyonunda görev alıyor.

Voleybolculuk kariyerinde Arkas Spor ile yıldızı parlayan genç oyuncu, daha sonra İtalya’nın önemli takımlarında forma giydi. 2023 yılından beri, Modena Volley takımında forma giyiyor. Aynı zamanda Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın da vazgeçilmez isimlerinden biri.

Mirza Lagumdžija’nın smaç yüksekliği 360 cm, blok yüksekliği ise 345 cm. Bu fiziksel üstünlük, ona hücumda ve savunmada büyük avantaj sağlıyor.. Genç yaşına rağmen sahadaki olgun oyunu, güçlü servisleri ve skorer kimliğiyle Türk voleybolunun gelecek vadeden yıldızları arasında gösteriliyor.

fenerbahce_medicana_2024_2025_kadrosu
Fenerbahçe Medicana 2024-2025 Kadrosu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir