Last Updated on 1 Haziran 2021 by Aslıhan Demiralay
Fenerbahçe HDI Sigorta’da yeni bir transfere daha imza atıldı. Fenerbahçe Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada libero Burak Mert ile anlaşıldığı duyuruldu. 1990 yılında Almanya’da doğan sporcu İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un altyapısında voleybola başladı.
2014 yılında A Milli Takıma davet edildi. 2019 yılında A Milli Takım ile CEV Avrupa Altın Ligi’nde şampiyonluk yaşayan Burak Mert, 2018-2019 sezonunda Arkas Spor’da gösterdiği performansla da “En İyi Libero” ödülünün sahibi oldu.
1,85 metre boyunda olan sporcunun blok yüksekliği 295 cm, smaç yüksekliği ise 315 cm.
Geçtiğimiz sezon AXA Efeler Ligi’nde şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe HDI Sigorta kadroda büyük değişiklikler yapıyor. Fenerbahçe HDI Sigorta öncelikle baş antrenör Erkan Toğan ile yollarını ayırdı.
Bu arada Fenerbahçe HDI Sigorta alt yapısından yetişen ve 2018-2019 sezonundan beri aralıksız Fenerbahçe’de görev yapan Emre Batur’un da sözleşmesini 1 yıl uzattı. Emre Batur 21 Nisan 1988 doğumlu ve 2,01 metre boyunda. Smaç yüksekliği 360 cm ve blok yüksekliği ise 350 cm. Emre Batur orta oyuncu pozisyonunda oynuyor.
Fenerbahçe daha önce de Fenerbahçe’yi çalıştırıp büyük başarılar elde eden Daniel Castellani ile baş antrenör olarak anlaştı. Yapılan bir açıklamayla Küba’lı pasör Salvador Hidalgo‘nun sözleşmesinin 1 yıl uzatıldığı duyuruldu.
Akşam saatlerinde ise Fransız Milli Takımı’nda oynayan pasör Yacine Louati ile anlaşıldığı duyuruldu. Kulüpten daha sonra yapılan açıklamada 1 yıldır Fenerbahçe HDI Sigorta’da forma giyen Caner Pekşen ve 4 yıldır Fenerbahçe forması giyen libero Ahmet Karataş ile yolların ayrıldığı duyuruldu.
Ayrıca Fenerbahçe HDI Sigorta İran’lı orta oyuncu Seyed Mohammad Mousavi‘de kadroya katıldı. Bugün yapılan açıklamada ise genç pasör Muhammed Kaya ile anlaşıldığı duyuruldu.
1995 doğumlu sporcu Muhammed Kaya Arkas’da başladığı voleybol kariyerinde en son Altekma Spor’da forma giydi.
Daha önce Graham Vigrass, Ulaş Kıyak ve Nicholas Hoag’la da yollar ayrılmıştı. İzzet Ünver’in sözleşmesi 2 yıl uzatılırken, Metin Toy’un sözleşmesi 1 yıl uzatıldı.