Last Updated on 3 Mayıs 2024 by Aslıhan Demiralay
Stephen King En Sevdiği Eserlerini Açıkladı. Dünyaca ünlü yazar Stephen King en sevdiği 5 kitabını açıkladı. Amerikalı televizyon programcısı Stephen Colbert’in programında, hikayeleri ve romanları arasında en sevdiklerini sıraladı. Amerikalı internet sitesi ScreenRant’ın haberine göre derlediğimiz liste.
Stephen King’in En Sevdiği 5 Eseri
Sadist (Misery)
Stephen King’in favori eserlerinden biri Sadist (Mysery). Ünlü yazar Paul Sheldon, şehir dışında trafik kazası geçirir. Kendisin bulan kadın hem büyük bir hayranıdır, hem de bir hemşiredir. Ancak kadın bir yandan Sheldon’ı tedavi ederken, bir yandan da evinde ki bir odada hapis tutmaya başlar. Zaman geçtikçe baskısı artan kadının geçmişi hakkında bir şeyler öğrenen Paul Sheldon, içinde bulunduğu tehlikenin ne kadar büyük olduğunun farkına varır.
1990 yılında aynı isimle bir filme de konu olan roman Stephen King’in en sevdiği kitaplarından biri.

Bir Aşk Hikayesi (Lisey’s Story)
Stephen King’in en sevdiği eserlerinden biri de Bir Aşk Hikayesi (Lisey’s Story). Lisey Landon 2 yıl önce çok sevdiği eşini kaybetmiş bir kadındır. Eşi ödüllü bir yazar olan Scott Landon’dır ve ölümünün üzerinden zaman geçmesine rağmen yazara takıntılı bazı hayranlar Lisey’i rahatsız etmeye devam ederler. Lisey hem bu hayranlarla, hem sorunlu kardeşiyle hem de Scott’ın şeytanlarıyla mücadele eder. Geçmişleri ve Scott’la ilgili yeni bir şeyler hatırlayan kadın, Scott’ın nasıl öldüğünü de düşünmeye başlar. 2021 yaz aylarında gösterime giren Lisey’nin Hikayesi isimli diziye de konu olan roman hakkında ünlü yazar Nicholas Sparks şunları söyledi:
“Stephen King’in en iyi hali… Göz kamaştırıcı bir roman.”

Ceset (The Body)
Küçük bir kasabada yaşayan dört çocuk 30 mil ötede bir ceset olduğunu öğrenirler. Merak ettikleri için bu cesedi görmeye giden bu gençler yolda karşılaştıkları olaylar ve yaşadıklarıyla birbirlerine daha çok yaklaşırlar. Küçük kasaba hayatı, ebeveynleri tarafından ihmal edilen çocuklar ve uzun bir yolculuk. 1986 yılında Stand By Me ismiyle sinemaya da uyarlanan roman, yazarın favorilerinden biri..

Yaşama Hırsı (Survivor Type)
Stephen King’in hikayesi şu cümleyle başlar.
“Er ya da geç, her tıp öğrencisinin kariyerinde şu soru ortaya çıkar. Hasta ne kadar şok-travmaya dayanabilir? cevap her zaman başka bir sorudur: Hasta hayatta kalmayı ne kadar istiyor?”
Büyük bir miktarda eroini gemiyle kaçırmaya çalışan bir cerrah, gemide patlama meydana gelmesiyle beraber, kendini Pasifik’te küçük bir adada mahsur kalmış bulur. Eline geçen bir kağıt ve kalemle, tıp mesleğindeki yükselişini ve düşüşünü, hayatta kalma azmini günlük olarak kullandığı defterine yazmaya başlar.
Stephen King için bile son derece karanlık hikaye olan Yaşama Hırsı’nda, okuyucu akli dengesini yavaş yavaş kaybetmeye başlayan bir adamın hezeyanlarına tanık oluyor.
İlgili Yazı: Stephen King’in Az Bilinen 8 Romanı

Mahşer (The Stand)
Biyolojik deneyler yapan bir kuruştan kaçan biri, ölümcül bir grip mikrobunu kontrolsüz bir şekilde yaymaya başlar. İnsanların %99’unun ölümüne neden olan salgından sonra, hayatta kalan az sayıda insan bir lider arayışına girerler. Bir yanda 108 yaşında hayır sever bir rahibe ve bir yanda kötülükten beslenen, şiddet yanlısı bir adam. Geride kalanlar için zor bir seçimin olduğu kitap Stephen King’in favori kitaplarından biri.
